Deze ricotta citroen cake is super eenvoudig om te maken en neemt slechts een paar minuutjes van je tijd in beslag.
Je hebt weinig ingrediënten nodig en 5 minuutjes tijd. De oven doet de rest.
Ik geef graag nog wat extra uitleg bij sommige van de ingrediënten voor wie graag een vervanger heeft.
De ingrediënten
Voor deze ricotta citroen cake heb je nodig: ricotta, suiker of suikervervanger, eitjes, bloem, vanille poeder, citroenrasp en bloemenhoning.
Suiker of suikervervanger
Suiker: ik gebruik soms gewone witte, fijne kristalsuiker, maar soms gebruik ik ook een suikervervanger. Eén van mijn favoriete suikervervangers is pure via patisserie. Deze vervang je één op één met gewone suiker en geeft geen uitgesproken andere smaak.
Vanillepoeder
Ik krijg vaak de vraag wat vanillepoeder juist is en wat het verschil is met vanille suiker of vanille extract.
Vanille poeder zijn eigenlijk fijngemalen vanillestokjes en bevatten dus 100% vanille, in tegenstelling tot vanille suiker, waar je hoofdingredient eigenlijk suiker is. Vanille poeder is dus een donkerbruine/zwarte poeder.
Je kan de vanillepoeder ook vervangen door een dubbele hoeveelheid vanille extract.
Het recept voor de ricotta citroen cake

Vond je het lekker?
Ricotta citroen cake
Benodigdheden
- Springvorm van 18cm ik heb deze set, met verschillende maten
Ingrediënten
- 225 gram ricotta
- 75 gram suiker of suikervervanger
- 2 eitjes
- 25 gram bloem
- 1 tl vanille poeder
- 1 citroen rasp de citroen
- 1 tl bloemenhoning
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden – hetelucht.
- Rasp de citroen en meng de citroenrasp met het vanille poeder en de bloemenhoning.
- Mix de eitjes, suiker en het citroenmengsel tot je een lichtgele, luchtige massa krijgt.
- Meng daarna voorzichtig de ricotta eronder.
- Als alles goed gemengd is, voeg de bloem toe en meng kort.
- Stort uit in een ingevette bakvorm (of gebruik bakpapier) en bak 20-25 minuten op 180 graden.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze ricotta citroen cake?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.