Deze heerlijke date bark is een eenvoudige snack, kan je bewaren in de diepvries en zo doende heb je altijd een lekker snackje in huis.
De combinatie van zachte dadels, romige speculoospasta en knapperige chocolade zorgt voor een perfecte balans tussen zoet en hartig. Een snufje zeezout maakt het helemaal af!

Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Date Bark met speculoospasta
Deze heerlijke date bark is een eenvoudige snack, kan je bewaren in de diepvries en zo doende heb je altijd een lekker snackje in huis.
Benodigdheden
- Deegrol
- Bakpapier
Ingrediënten
- 12 dadels
- 3 grote eetlepels speculoospasta
- 120 gram pure chocolade
- grof zeezout optioneel
Instructies
- Halveer de dadels en verwijder de pitten. Leg ze op een vel bakpapier en dek af met een tweede vel. Rol ze plat met een deegroller tot je een platte laag bekomt.
- Verwarm de speculoospasta kort in de microgolfoven (ongeveer 30 seconden) zodat hij beter smeerbaar wordt. Verdeel de speculoospasta gelijkmatig over de dadels.
- Smelt de chocolade in de microgolfoven met intervallen van 30 seconden, tussendoor roeren tot alles volledig gesmolten is. Giet de gesmolten chocolade over de speculoospasta en strijk glad.
- Bestrooi eventueel met een snufje grof zeezout.
- Zet de date bark in diepvries tot de chocolade is uitgehard.
- Haal de date bark uit de diepvries en snijd in stukken. Bewaar in een afgesloten doos in de diepvries of koelkast. Ik vind ze zelf het lekkerste uit de diepvries.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie, snelle & eenvoudige recepten, kookvideo’s en dagdagelijkse kook- en bak tips.
Volg mij op Instagram