Go Back
5 from 1 vote

Upside down bloedsinaasappel yoghurt cake

Deze upside down bloedsinaasappel cake is een gezondere versie door het gebruik van volkoren bloem, yoghurt, weinig vetstof en zusto als suikervervanger
Servings 10 stukken
Prep Time 15 mins
Cook Time 50 mins

Equipment

  • Keukenrobot of mixer
  • Taartvorm van 22cm
  • Bakpapier

Ingredients

  • 300 gram Natuuryoghurt
  • 200 gram Zusto (of suiker)
  • 250 gram Volkoren patisserie bloem
  • 2 à 3 Bloedsinaasappels
  • 1 el Zeste van de sinaasappels
  • 1 tl Vanillepoeder
  • 75 gram Zonnebloemolie
  • 2 Eieren
  • 2 tl Bakpoeder
  • 1 snuifje Zout

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Snijd de schil van de bloedsinaasappels en snij vervolgens in plakjes.
  • Neem een taartvorm (22cm) en leg hierin een op maat geknipt stukje bakpapier.
  • Beleg met de plakjes bloedsinaasappel.
  • Meng de yoghurt, eieren, zusto, olie, zeste en het vanillepoeder.
  • Zeef de bloem en voeg toe aan het mengsel samen met het bakpoeder en het zout. Meng alles tot een glad beslag.
  • Stort het mengel uit op de bloedsinaasappels.
  • Bak 50 minuten op 170 graden.
  • Laat afkoelen alvorens de taart uit de vorm te halen.
  • Optioneel: werk de taart af met extra plakjes bloedsinaasappel en schijfjes gevriesdroogde aardbeien.
Gerecht: Zoetigheden
Zoekwoord: Cake, Taart