Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
5
van 1 beoordeling
Upside down bloedsinaasappel yoghurt cake
Deze upside down bloedsinaasappel cake is een gezondere versie door het gebruik van volkoren bloem, yoghurt, weinig vetstof en zusto als suikervervanger
Servings
10
stukken
Prep Time
15
minutes
mins
Cook Time
50
minutes
mins
Equipment
Keukenrobot of mixer
Taartvorm van 22-24cm (ik gebruik deze)
Bakpapier
Ingredients
300
gram
Natuuryoghurt
200
gram
Zusto (of suiker)
250
gram
Volkoren patisserie bloem
2 à 3
Bloedsinaasappels
1
el
Zeste van de sinaasappels
1
tl
Vanillepoeder
75
gram
Zonnebloemolie
2
Eieren
2
tl
Bakpoeder
1
snuifje
Zout
Instructions
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Snijd de schil van de bloedsinaasappels en snij vervolgens in plakjes.
Neem een taartvorm (22cm) en leg hierin een op maat geknipt stukje bakpapier.
Beleg met de plakjes bloedsinaasappel.
Meng de yoghurt, eieren, zusto, olie, zeste en het vanillepoeder.
Zeef de bloem en voeg toe aan het mengsel samen met het bakpoeder en het zout. Meng alles tot een glad beslag.
Stort het mengel uit op de bloedsinaasappels.
Bak 50 minuten op 170 graden.
Laat afkoelen alvorens de taart uit de vorm te halen.
Optioneel: werk de taart af met extra plakjes bloedsinaasappel en schijfjes gevriesdroogde aardbeien.
Gerecht:
Zoetigheden
Zoekwoord:
Cake, Taart