Go Back
4.34 van 9 beoordelingen

Lichte Yoghurtcake met Appel

Een perfect tussendoortje, eenvoudig om te maken.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes

Ingredients

  • 2 potjes Inex halfvolle natuuryoghurt 250 gram in totaal
  • 150 gr suiker of suikervervanger
  • 200 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 appels
  • 1 tl anille extract
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • snuifje zout

Instructions

  • Schil de appels, snijd 2,5 appels in kleine stukjes, en houd een halve appel over om halve maantjes van te snijden voor bovenop de cake.
  • Klop de eieren op samen met de suiker tot een luchtig beslag.
  • Voeg de yoghurt, vanille extract, en zonnebloemolie toe, en meng goed.
  • Zeef de bloem en voeg het toe aan het mengsel, samen met het bakpoeder en een snufje zout.
  • Meng kort en zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
  • Voeg de stukjes appel toe, meng en stort het beslag in de cakevorm.
  • Als je een siliconen vorm gebruikt, is invetten niet nodig. Gebruik je een andere vorm, vet dan goed in met boter en bestrooi met bloem.
  • Leg bovenop het deeg de halve maantjes van appel.
  • Bak gedurende 40 minuten op 170 graden. Prik even in de cake om te kijken of hij gaar is.
  • Werk eventueel af met wat bloemsuiker wanneer de cake is afgekoeld.
Gerecht: Dessert
Cuisine: Belgische keuken
Zoekwoord: Appel, Cake, Dessert