Go Back
+ servings
Nog geen beoordelingen

Zoete aardappel soep met chips van boerenkool

zoete aardappel soep, afgewerkt met crunchy boerenkoolchips.
Servings 4 kommen

Ingredients

  • 500 gram zoete aardappel
  • 150 gram wortel
  • 1 appel
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 600 ml bouillon kip of groenten
  • zout en peper
  • 1 tl Komijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • 0,5 tl kaneel
  • olijfolie

Instructions

Boerenkoolchips

  • - Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • - Verwijder de dikke nerf van de boerenkoolbladeren en scheur in grote stukken.
  • - Was de boerenkool en dep goed droog met keukenpapier. Laat eventueel wat liggen zodat ze volledig droog zijn, anders krijg je geen krokante chips.
  • - Wrijf de stukjes boerenkool in met olijfolie - zorg dat elk stukje met olie bedekt is, maar gebruik niet te veel olie. Gebruik je handen om de olie goed te verdelen.
  • - Kruid met peper en zout
  • - Bedek een bakplaat met bakpapier en spreid de stukjes boerenkool uit over de bakplaat. Zorg ervoor dat ze elkaar niet bedekken.
  • - Bak zo’n 10 à 12 minuten - hou ze goed in de gaten zodat ze niet verbranden.

Zoete aardappelsoep

  • - Pel de ui en snijd in grove stukken.
  • - Snijd de look in kleine stukjes
  • - Stoof de ui aan in wat olijfolie samen met de kruiden en de look.
  • - Schil de zoete aardappels en snij deze in grove stukken.
  • - Was de wortels en de appel en snij ook in grove stukken.
  • - Voeg de zoete aardappel, wortels en stukken appel toe aan de ui en laat even meestoven.
  • - Wanneer de groenten lichtjes aan kleuren, voeg de bouillon toe.
  • - Laat zachtjes pruttelen gedurende ongeveer een half uurtje. Zorg ervoor dat de groenten zacht zijn.
  • - Pureer de soep met de staafmixer of blender
  • - Breng op smaak met peper en zout

Notes

Tip: de boerenkoolchips kan je ook bij de apero eten