Go Back
+ servings
Nog geen beoordelingen

Bloemkoolsoep met spekjes

Feestelijke bloemkoolsoep, als voorgerecht of in kleine glaasjes bij de aperitief
Servings 4 glaasjes
Cook Time 20 minutes

Equipment

Ingredients

  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 200 ml Inex Haver Cuisine
  • 1 el kipbouillon poeder
  • peper
  • 100 g spekblokjes
  • peterselie fijngehakt

Instructions

  • Kook de bloemkoolroosjes, hou wat vocht van de bloemkool aan de kant.
  • Doe bloemkool in de blender samen met een eetlepel kipbouillon poeder.
  • Voeg 1 pollepel vocht toe en 200ml Inex Haver Cuisine
  • Mix alles in de blender
  • Bak de spekblokjes krokant en laat ze even uitlekken.
  • Verdeel de soep over kleine kommetjes en verdeel er de spekjes over. Werk af met de peterselie en serveer.
Gerecht: Hapjes, Soep
Cuisine: Belgische keuken
Zoekwoord: Aperitiefhapje, soep