Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Nog geen beoordelingen
Bloemkoolsoep met spekjes
Feestelijke bloemkoolsoep, als voorgerecht of in kleine glaasjes bij de aperitief
Servings
4
glaasjes
Cook Time
20
minutes
mins
Equipment
Blender
Ingredients
400
g
bloemkoolroosjes
200
ml
Inex Haver Cuisine
1
el kipbouillon poeder
peper
100
g
spekblokjes
peterselie
fijngehakt
Instructions
Kook de bloemkoolroosjes, hou wat vocht van de bloemkool aan de kant.
Doe bloemkool in de blender samen met een eetlepel kipbouillon poeder.
Voeg 1 pollepel vocht toe en 200ml Inex Haver Cuisine
Mix alles in de blender
Bak de spekblokjes krokant en laat ze even uitlekken.
Verdeel de soep over kleine kommetjes en verdeel er de spekjes over. Werk af met de peterselie en serveer.
Gerecht:
Hapjes, Soep
Cuisine:
Belgische keuken
Zoekwoord:
Aperitiefhapje, soep