Go Back
5 van 1 beoordeling

Poffertjes

Ingredients

  • 2 eieren
  • 350 ml melk
  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 gr boter
  • 1/2 eetlepel Pure Via Kristalkorrel alternatief voor 1 eetlepel suiker
  • Snuifje zout

Instructions

  • Meng de bloem, het zout, bakpoeder en de Pure Via Kristalkorrel.
  • Doe er de melk en de eieren bij en mix.
  • Smelt de boter en voeg toe aan het mengsel. Mix nog even en laat dan 20 minuten staan.
  • Verwarm je poffertjes toestel of poffertjespan en vet in met wat boter.
  • Doe het beslag in een doseerfles om makkelijk te werken of gebruik een lepel om het beslag in de vorm te gieten.
  • Bak 1 à 2 minuten langs elke kant - dit is wel afhankelijk van welk toestel of pan je gebruikt, kijk even wat goed werkt voor jou.

Notes

Serveer ze met fruit zoals frambozen, blueberry of braambessen zoals je zelf graag wil.
Graag poedersuiker toevoegen? Kies dan voor de Pure Via Stevia Poedersuiker in pot om het suikervrij te houden.
Gerecht: Dessert
Cuisine: Nederlandse keuken
Zoekwoord: Dessert, mini pannenkoekjes, Pannenkoeken, poffertjes