Go Back
4.50 van 2 beoordelingen

Rabarber-aardbei crumble bars

Ingredients

Bodem en crumble

  • 150 gram amandelmeel
  • 175 gram havermeel
  • 75 gram havermout
  • 110 gram gesmolten boter
  • 75 gram 75 gram PureVia patisserie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel amandel extract

Rabarber-aardbei vulling

  • 250 gram rabarber
  • 200 gram aardbeien
  • 75 gram PureVia patisserie
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel limoensap

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe alle droge ingrediĆ«nten in een kom en meng goed.
  • Voeg de boter en het amandelextract toe en meng met je handen.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en vul deze met 2/3e van het deeg. Duw goed aan met je handen of de achterkant van een lepel.
  • Maak nu de vulling. Snijd de rabarber en de aardbeien in stukjes. Doe ze in een kookpot samen met de PureVia patisserie, maizena en het limoensap.
  • Laat een aantal minuutjes sudderen op een middelhoog vuur.
  • Doe het mengsel over het deeg.
  • Verkruimel dan de rest van het deeg over de vulling.
  • Bak 30 minuten in de oven.
  • Laat goed afkoelen en snijd in stukken.
  • Bewaar in de koelkast.