1kopkoffie (ik gebruikte deze)Ik gebruik caramel latte maar je kan ook gewone koffie gebruiken - naar smaak
2eierenik gebruikte maat L, op kamertemperatuur
250grambloemsuiker
300gramboter - in blokjes gesnedenop kamertemperatuur
+/- 1,5pakpetit beurre koekjes
1scheutamaretto
hagelslag
Instructions
Zet de koffie en doe in een platte schaal om af te koelen en straks de koekjes in te dippen.
Voeg een goeie scheut amaretto toe aan de koffie en meng.
Doe de eitjes met de bloemsuiker in de keukenrobot en klop op
Wanneer opgeklopt, voeg er beetje bij beetje de boter aan toe en voeg 2 eetlepels koffie met amaretto toe. Laat goed doorkloppen op hoge snelheid. Het kan eventjes duren vooraleer alles goed gemengd is.
Start nu met het bouwen van de taart. Neem een taartplateau en leg daarop een eerste laag droge koekjes. Ik doe op de onderkant van de koekjes een klein beetje botercrème zodat ze blijven plakken aan de bodem, dat maakt het smeren makkelijker. Ik leg 3 rijen van 3 koekjes, maar dit kan je zelf kiezen. Maak de taart zo breed of hoog zoals je zelf wil. Je kan ook éénpersoonstaartjes maken.
Smeer een laat boterscrème op de droge koekjes. Nadien start je met in koffie gedrenkte koekjes. Dip een koekje 2-3 seconden in de koffie en leg ze op de botercrème. Nadien smeer je weer botercrème, gevolgd door een laag koekjes enzovoort.
Eindig met botercrème bovenop de taart en smeer botercrème langs de zijkanten. Werk af met hagelslag.
Zet de taart in de koelkast.
Notes
De taart is het lekkerste na een nachtje in de koelkast.