Go Back
5 van 1 beoordeling

No-bake cheesecake met clementines

Ingredients

  • 500 gr Griekse yoghurt
  • 200 gr black & white koekjes
  • 60 gr boter
  • 400 gr roomkaas
  • 40 gr bloemsuiker
  • 170 gr witte chocolade
  • Clementines afhankelijk van de grootte, een 4-tal
  • 1 koffielepel zeste van een clementine

Instructions

  • Neem een propere theedoek, doe er de Griekse yoghurt in en knijp het vocht er zoveel mogelijk uit. Leg de theedoek met de yoghurt in een vergiet en zet aan de kant tot je deze nodig hebt.
  • Doe de koekjes in een cutter en maal fijn. Smelt de boter in de microgolfoven en voeg toe aan de koekjes.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier (op de bodem is voldoende) en bedek met de verkruimelde koekjes.
  • Zet je vorm in de koelkast.
  • Rasp de zeste van clementine - pas op dat je enkel het oranje gedeelte van de schil gebruikt en niet het witte deel.
  • Neem nu de yoghurt en doe deze samen met de roomkaas, de bloemsuiker en de zeste in de keukenrobot en klop op.
  • Smelt de chocolade. Dit kan in de microgolf op een laag wattage en telkens 30 seconden, omroeren en opnieuw 30 seconden, of smelt op het vuur au bain-marie.
  • Als de chocolade volledig is gesmolten, voeg deze dan toe aan het yoghurt roomkaas mengels en mix opnieuw.
  • Giet het geheel over de koekjesbodem en laat minstens 2u opstijven in de koelkast.
  • De taart afwerken doe je met de clementines.