Go Back
Nog geen beoordelingen

Spiraal-groentetaart 

Vegetarische quiche of hartige taart, boordevol groenten.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes

Ingredients

  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 1 aubergine
  • 2 dikke wortels
  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 eieren L (of 3 normale eieren)
  • 150 ml Inex Haver Cuisine
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 1 tl citroentijm
  • Peper
  • Parmezaanse kaas gemalen

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd dunne plakken van de aubergine en courgette. Dit lukt het best met een mandoline.
  • Gebruik een dunschiller brede slierten te snijden van de wortels.
  • Het middelste deel van de courgette gebruik je niet. Zie tip onderaan het recept.
  • Leg het vel bladerdeeg in de taartvorm.
  • Rol een wortelsliert op om mee te starten. Leg daar rond een plak aubergine en de beide soorten courgette. Ga zo telkens verder door afwisselend de plakken groenten rond elkaar te leggen.
    spiraaltaart opbouwen
  • Doe de room, eieren, peper en kruiden in een kom of shaker en kluts goed door elkaar.
  • Giet daarna uit over de taart.
  • Bak 35 min in een voorverwarmde oven van 200 graden.
  • Werk af met wat Parmezaanse kaas net voor het serveren.

Notes

Tip: je hebt niet de volledige groenten nodig. Snijdt de rest van de groenten in kleine blokjes, bak ze even aan in olijfolie. Voeg een of meerdere blikken tomatenblokjes toe en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Laat even sudderen op middelhoog vuur tot alle groenten zacht zijn. Lekker als pasta saus en makkelijk te bewaren in de diepvries.
Gerecht: Lunch