Go Back
+ servings
4.26 van 27 beoordelingen

Tagliatelle met scampi en lookroomsaus

Een eenvoudige pasta maar toch met een feestelijke touch? I’ve got you! Snel klaar en toch niet alledaags, met een heerlijk lookroom sausje. 
Servings 2

Ingredients

  • 14 scampi’s
  • 200 gram tagliatelle
  • 2 dl room Inex 40%
  • 1/4 van een rolletje lookboter
  • Platte peterselie fijn gehakt
  • Peper

Instructions

  • Kook de tagliatelle al dente.
  • Smelt de lookboter in de pan en bak hierin de scampi’s.
  • De scampi’s bak je kort aan, ongeveer een half minuutje op elke zijde. Laat ze zeker niet te lang, anders worden ze taai.
  • Haal de scampi’s uit de pan en voeg de room toe. Laat even inkoken.
  • Voeg daarna de pasta toe en meng de pasta goed onder de lookroom saus.
  • Voeg op het laatste de scampi’s toe.
  • Kruid af met peper en werk af met fijngehakte peterselie.