Go Back
Nog geen beoordelingen

Appelpannenkoeken

Pannenkoeken met stukjes appel
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes

Ingredients

  • 500 ml amandelmelk of gewone melk of ander alternatief
  • 200 gram havermout
  • 3 appels
  • 4 eieren
  • 3 el ahornsiroop optioneel
  • Snuifje zout

Instructions

  • Doe alles behalve de appels in de blender voor ongeveer 1 minuutje. Je beslag is nu klaar.
  • Schil de appels en snijd in dunne plakjes.
  • Verwarm je pan met een beetje olijfolie of kokosolie.
  • Zorg ervoor dat je pan goed warm is en giet een beetje beslag in de pan. Leg hier enkele schijfjes appel op en giet terug wat beslag erbovenop.
  • Als de bovenkant niet meer lopend is, draai de pannenkoek om met een platte spatel en laat nog even verder bakken.

Notes

De appels maken de pannenkoeken op zich al wat zoeter. Je kan er daarom voor kiezen om de ahornsiroop niet toe te voegen. Hou je van zoet, laat het dan zeker niet weg :-)
Gerecht: Ontbijt, Tussendoortjes
Cuisine: Belgische keuken
Zoekwoord: Ontbijt, Pannenkoeken