Go Back
+ servings
Nog geen beoordelingen

Suikervrije madeleines

Heerlijke klassieke madeleines, met gebruik van een 1 op 1 suikervervanger - smaakt als de originele madeleintjes.
Servings 12 stuks
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 minutes

Equipment

Ingredients

  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 90 gram suikervervanger Pure via of alternatief - 1 op 1 vervanger
  • 4 gram bakpoeder
  • 2 eieren
  • 0,5 citroen sap

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Smelt de boter in een klein pannetje op een laag vuur - de boter mag niet te warm worden
  • Meng de bloem, suikervervanger en bakpoeder
  • Doe er de eieren bij en meng tot een homogeen beslag
  • Doe er de het sap bij van een halve citroen
  • Als de boter wat afgekoeld is, voeg deze bij het beslag en meng goed
  • Gebruik een spuitzak om het deeg makkelijk in de vorm te doen.
    madeleines spuitzak
  • Bak ongeveer 10 minuutjes. Hou de oven goed in de gaten want de baktijd verschilt van oven tot oven.
Gerecht: Dessert, Tussendoortjes, Zoetigheden
Cuisine: Franse Keuken
Zoekwoord: Cake, Koeken, Tussendoortje