Go Back
5 van 1 beoordeling

Zonnebloempitpasta

Maak zelf je zonnebloempitpasta

Equipment

Ingredients

  • 200 gram zonnebloempitten
  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • Grof zeezout

Instructions

  • Rooster de zonnebloempitten in een pan op een zacht vuurtje. Blijf erbij en roer regelmatig zodat ze zeker niet aanbranden. Laat afkoelen.
  • Voeg de afgekoelde zonnebloempitten toe in de blender, samen met de olijfolie, citroensap en het grof zeezout.
  • Blenden maar! Het kan echt een hele tijd duren vooraleer de pitten hun olie afgeven, dus je zal toch wel wat geduld moeten uitoefenen eer je een echte pasta krijgt. Stop af en toe en maak de pasta los van de randen van de blender.
  • Eerst krijg je een soort poeder, maar hoe langer je blend, hoe meer het op een pasta gaat lijken.

Notes

Het is belangrijk dat je een krachtige blender gebruikt en de nodige portie geduld hebt :-)