Go Back
5 van 1 beoordeling

Mini pizza's van aubergine met tomaat & spinazie

Mini pizza's, als aperitiefhapje of als lunch/diner - lekker samen met brood
Prep Time 15 mins
Cook Time 20 mins

Ingredients

  • 2 Aubergines
  • 1 brik Passata zie tip bij de notities
  • 1 zakje Mozzarella geraspt
  • 1 handvol Spinazie
  • enkele Kerstomaatjes
  • Basicilum als afwerking
  • Zout
  • Provençaalse kruiden

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij de aubergines in dikke plakken - ongeveer 1 cm
  • Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrooi met zout
  • Laat het zout even z'n werk doen om het vocht uit de aubergines te trekken. Als de oven warm is, haal dan het vocht van de aubergines weg met een beetje keukenpaier.
  • Plaats de aubergines in de oven voor een 15-tal minuten
  • Haal de aubergines na 15 minuutjes uit de oven en zet intussen de grill van de oven aan.
  • Bestrijk de aubergines met passata
    aubergines bestrijken met passata
  • Beleg met de spinazie, gehalveerde kerstomaatjes en mozzarella. Bestrooi met de provençaalse kruiden.
    aubergines beleggen met spinazie tomaat mozzarella kruiden
  • Plaats een 3 tal minuutjes onder de gril. Hou ze goed in de gaten, vanaf de kaas gesmolten is, mag je de aubergines eruit halen.
  • Serveer met nog wat verse basilicum.

Notes

Tip: je hebt niet veel passata nodig, je kan de rest van je doos of fles passata invriezen en later gebruiken voor bvb spaghettisaus.
Tip 2: wist je dat je ook geraspte kaas kan invieren? Ook hier heb je maar weinig van nodig, dus als je niet meteen nog geraspte kaas nodig hebt de komende dagen, dan kan je deze ook in de diepvries bewaren.
Gerecht: Hapjes, Lunch
Cuisine: Italiaanse keuken
Zoekwoord: Aperitiefhapje, Bijgerecht, Gezond, Groenten, Pizza