Go Back
Nog geen beoordelingen

Volkoren pasta met kikkererwten, anjovis & za’atar

Heerlijke pasta naar een recept van Ottolenghi uit het boek Simpel

Ingredients

  • 45 ml Olijfolie
  • 0,5 Ui fijn gesneden
  • 2 tenen Knoflook
  • 2 tl Gemalen komijn
  • 10 gram Tijmblaadjes
  • 25 gram Anjosvis uit blik uitgelekt
  • 1 Citroen neem een bio citroen want je hebt de schil nodig
  • 2 blikken Kikkererwten 400 grap per blik
  • 400 ml Kippenbouillon
  • 200 gram Jonge spinazie
  • 15 gram Peterselie
  • 1,5 tl Za’atar
  • Zwarte peper
  • Zout

Instructions

  • Bak op een hoog vuur de ui, knoflook, komijn, tijm, anjovis, geraspte citroenschil aan met de olijfolie en kruid met flink wat peper en zout. Roer regelmatig.
  • Draai daarna het vuur wat lager en voeg de kikkererwten toe en bak aan tot de kikkererwten bruin en krokant beginnen te worden.
  • Voeg daarna de kippenbouillon en 2 eetlepels citroensap toe en laat zo’n 6 minuten pruttelen tot deze licht ingekookt is. Haal de pan van het vuur.
  • Kook intussen de pasta beetgaar volgens de verpakking.
  • Voeg de spinazie en de grof gehakte peterselie toe aan de pan met kikkererwten en laat de spinazie slinken.
  • Dien op met nog wat olijfolie en besprenkel met za’atar.
Gerecht: Hoofdgerechten
Zoekwoord: Pasta