Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
4.29
van
7
beoordelingen
Yoghurttaart met appel
Een eenvoudig, simpel en gezondere versie van klassieke appeltaart.
Servings
10
Prep Time
20
minutes
mins
Cook Time
50
minutes
mins
Total Time
1
hour
hr
10
minutes
mins
Equipment
Taartvorm van 22-24cm (ik gebruik deze)
Keukenrobot of mixer
Ingredients
300
g
Skyr
200
g
Zusto
250
g
Patisseriebloem
3
Appels
1
tl Vanille extract
75
ml
Zonnebloemolie
2
Eieren
2
tl Bakpoeder
snufje Zout
Instructions
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Schil de appels. Snij 2 appels in blokjes en 1 appel in schijfjes (voor bovenop te taart).
Meng de Skyr, eieren, zusto, olie en het vanille extract. Zeef de bloem en voeg toe aan het mengsel samen met het bakpoeder en het zout.
Meng alles tot een glad beslag en voeg de blokjes appel toe.
Stort het mengel uit in een ronde (silicone) taartvorm en beleg met de schijfjes appel.
Bak 50 minuten op 170 graden.
Laat afkoelen alvorens de taart uit de vorm te halen.
Gerecht:
Dessert
Zoekwoord:
Cake, Taart