Go Back
+ servings
4.29 van 7 beoordelingen

Yoghurttaart met appel

Een eenvoudig, simpel en gezondere versie van klassieke appeltaart.
Servings 10
Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes

Ingredients

  • 300 g Skyr
  • 200 g Zusto
  • 250 g Patisseriebloem
  • 3 Appels
  • 1 tl Vanille extract
  • 75 ml Zonnebloemolie
  • 2 Eieren
  • 2 tl Bakpoeder
  • snufje Zout

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Schil de appels. Snij 2 appels in blokjes en 1 appel in schijfjes (voor bovenop te taart).
  • Meng de Skyr, eieren, zusto, olie en het vanille extract. Zeef de bloem en voeg toe aan het mengsel samen met het bakpoeder en het zout.
  • Meng alles tot een glad beslag en voeg de blokjes appel toe.
  • Stort het mengel uit in een ronde (silicone) taartvorm en beleg met de schijfjes appel.
  • Bak 50 minuten op 170 graden.
  • Laat afkoelen alvorens de taart uit de vorm te halen.
Gerecht: Dessert
Zoekwoord: Cake, Taart