Go Back
+ servings
Nog geen beoordelingen

Bladerdeegstengels met prosciutto & pesto

Een heerlijk aperitiefhapje die snel klaar is én met weinig ingrediënten
Servings 8 stuks
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes

Ingredients

  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • 60 gram pijnboompitten
  • 1 teentje look
  • 60 graam verse basilicum blaadjes én takjes
  • 1.5 dl fijne olijfolie
  • 0,5 citroen
  • zout
  • peper
  • 1 rol bladerdeeg
  • 4 plakken prosciutto

Instructions

Pesto

Bladerdeegstengles

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Rol het vel bladerdeeg open en besmeer in de midden met pesto
    tussenstap
  • Beleg de pesto met de prosciutto
  • Vouw het bladerdeeg dicht en snij in repen. Dit gaat goed met een scherp mes of gebruik een schaar.
  • Leg de repen op de bakplaat en draai ze voorzichtig met een twist
    tussenstap 2
  • Bak ongeveer 15 minuten (tot goudbruin) op 200 graden.

Video

Gerecht: Hapjes