40gramsuikervervangerik gebruik Pure Via Patisserie
40gramamandelmeel
1/4tltheelepel bakpoeder
1/2tltheelepel dried orange peel
Snuifje zout
Amandelschaafsel en orange Peel als afwerking
Instructions
Begin met het scheiden van de eieren en klop vervolgens het eiwit stijf met een snufje zout.
Pak de eigelen en meng deze samen met de suikervervanger. Voeg vervolgens het amandelmeel, bakpoeder en gedroogde sinaasappelschil toe. Roer alles goed door elkaar totdat het mengsel volledig gemengd is.
Voeg beetje bij beetje het stijfgeklopte eiwit toe aan het eigelen mengsel en spatel voorzichtig door elkaar. Het is belangrijk dat het eiwit luchtig blijft, dus doe dit voorzichtig. Het geeft niet als er een paar brokjes overblijven.
Schep het mengsel in een donutvorm. Dit kan met een lepel of gebruik een spuitzak voor een mooiere verdeling.
Strooi amandelschaafsel over de donuts en bak het geheel gedurende 12 à 15 minuten op 170 graden.
Als finishing touch kan je wat extra gedroogde sinaasappelschil toevoegen.
Notes
Tip: voor de goede afmeting van het bakpoeder gebruik ik maatlepeltjes, zie benodigdheden