Doe de noten in een foodprocessor of blender en verwerk ze tot ze helemaal fijn zijn. Dit kan enkele minuten duren, afhankelijk van de kracht van je foodprocessor of blender.
Schraap tussen het malen door de zijkanten van de blender schoon met een spatel.
Blijf malen tot de noten een smeuïge en romige consistentie hebben bereikt. Dit kan in totaal een 10-15 minuten duren. Dus wees geduldig. Geef de blender af en toe een pauze en maak de zijkanten van de blender of foodprocessor schoon.
De notenpasta is klaar als de pasta smeuïg is en er voldoende olie van de noten vrij komt.
Bewaar de notenpasta in een luchtdichte pot in de koelkast. De notenpasta blijft enkele weken goed.
Notes
Als je noten gebruikt die van nature al een hoog oliegehalte hebben is het niet nodig om extra olie toe te voegen tijdens het malen. Als de noten die je gebruikt minder olie bevatten, kun je een beetje neutrale olie zoals zonnebloemolie of kokosolie toevoegen om de notenpasta smeuïger te maken, maar meestal is dit niet nodig.Tip: je kan er ook cacaopoeder onder mengen.