Go Back
4.67 van 9 beoordelingen

Mini cheesecakes met passievrucht

No bake-cheesecake met witte chocolade en passievrucht.
Tijd om op te stijven 2 hours

Ingredients

  • 100 gram speculooskoekjes
  • 40 gram boter
  • 180 gram volle roomkaas
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 65 gram witte chocolade
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 3 passievruchten
  • 2 gelatineblaadjes

Instructions

  • Start als eerste met de Griekse yoghurt. Doe deze in een verse theedoek en hang de theedoek boven een kom in een vergiet zodat de yoghurt zoveel mogelijk vocht kan verliezen. Knijp de yoghurt ook goed uit voor gebruik.
  • Verkruimel de koekjes door ze in een plastic zakje te stoppen en te verbrijzelen met een deegrol.
  • Smelt de boter in een pannetje of in de microgolfoven en meng met de verkruimelde koekjes.
  • Doe het koekjes-boter mengsel in de vorm en druk goed aan.
    bodem cheesecake
  • Smelt de chocolade au bain marie en laat na het smelten even afkoelen.
  • Klop de Griekse Yoghurt en de volle roomkaas op met een mixer of keukenmachine.
  • Voeg de chocolade toe aan het yoghurt mengsel en meng goed onder elkaar.
  • Doe het yoghurt mengsel bovenop de koekjesbodem en plaats in de koelkast
    mini cheesecakes
  • Snijd de passievruchten doormidden en haal het vruchtvlees eruit. Doe ze in een kom samen met het sinaasappelsap.
    passievrucht en sinaasappelsap
  • Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water.
  • Doe de passievruchten en sinaasappelsap in een steelpannetje en laat even opwarmen. Voeg daarna de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en meng goed zodat de gelatine opgelost is. Laat eventjes afkoelen.
  • Giet het sap voorzichtig bovenop de cheesecakes.
  • Laat de cheesecakes afkoelen in de koelkast gedurende minimaal 2 uur. Verwijder ze nadien voorzichtig uit de vorm door de bodem omhoog te duwen.

Notes

Tip: heb je geen gepaste vorm, dan kan je de cheesecakes ook in een glaasje maken.
Gerecht: Dessert
Zoekwoord: Cheesecake, Dessert