Go Back
–+ servings
4 van 1 beoordeling

Gazpacho van komkommer en basilicum

Een heerlijk koud soepje, gazpacho op basis van komkommer en basilicum.
Servings 4 glaasjes, bvb voor bij de apero of voor op de brunchtafel
Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes

Ingredients

  • 1 Komkommer
  • 1 handje Basilicum ongeveer 10 gram
  • 0,5 brikje Inex Haver Cuisine + extra als afwerking
  • 100 gram Yoghurt of plantaardig vervanger naar keuze
  • 1 Limoen sap
  • Lookpoeder
  • Peper
  • Zout

Instructions

  • Snijd de komkommer in stukken en doe ze in de blender. Hou eventueel 2 dunne schijfjes komkommer aan de kant om straks de gazpacho mee af te werken.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe aan de blender en blend tot je een mooie gladde soep verkrijgt.
  • Doe de soep in kleine kommetjes of glaasjes en werk af met extra stukjes komkommer, een beetje room en eventueel wat gedroogde basilicum, peterselie of kruiden naar wens.
Gerecht: Brunch, Hapjes
Cuisine: Italiaanse keuken
Zoekwoord: Aperitiefhapje, soep