Go Back
+ servings
Nog geen beoordelingen

Vegan Burrito

Mexicaanse Burrito met plantaardig bio gehakt. Recept voor 2 à 3 personen.
Servings 2 personen
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes

Ingredients

  • 1 pakje Bio gehakt van SoFine
  • Volkoren wraps
  • 1 klein blikje rode kidneybonen uitgelekt en afgespoeld
  • 1 tomaat in blokjes gesneden
  • 0,5 groene paprika in blokjes gesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 klein blikje mais
  • 150 gram ijsbergsla fijngesneden
  • 1 el Mexicaanse kruiden
  • 1 teentje look gehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree

Instructions

  • Verhit een grote pan op middelhoog vuur met wat olijfolie.
  • Voeg de ui, knoflook, paprika en tomaat toe en stoof aan tot de ui glazig is.
  • Voeg het gehakt toe en laat even bakken.
  • Voeg de rode bonen, mais, tomatenpuree en Mexicaanse kruiden toe en meng goed. Laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
  • Verwarm de wraps - dit kan in de oven of een 30-tal seconden per wrap in de microgolfoven
  • Leg een wrap op een bord, schep het gehaktmengsel in het midden en voeg wat ijsbergsla toe. Rol de wrap op tot een burrito.
Gerecht: Hoofdgerechten, Lunch
Cuisine: Mexicaanse keuken
Zoekwoord: Comfort food, Gezond, Plantaardig, Vegan, Vegetarisch