Go Back
+ servings
Nog geen beoordelingen

Mini appelbroodjes

Perfect als ontbijt of tussendoortje
Servings 12 stuks
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes

Equipment

  • 1 Bakvorm voor cupcakes

Ingredients

Appelbroodjes

  • 2 appels
  • 300 gram volkoren speltmeel
  • 0,5 el baking soda
  • 2 el wijnsteenbakpoeder
  • 200 gram griekse yoghurt
  • 50 gram suikervervanger 1 op 1 suikervervanger zoals pure via
  • 70 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 1 snuifje zout

Crumble

  • 15 gram kokosolie
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 el kokossuiker

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng het speltmeel, baking soda, wijnsteenbakpoeder en het zout
  • Schil de appels en snijd in stukjes
  • Voeg de yoghurt, suiker, zonnebloemolie en eieren toe aan het droge mengsel
  • Meng alles goed door elkaar tot je een mooi geheel hebt
  • Voeg de stukjes appel toe en meng goed.
  • Verdeel het deeg over de bakvorm
  • Smelt de kokosolie (dit kan met de microgolfoven of in een pannetje) en meng de kokossuiker en pompoenpitten eronder.
  • Verdeel het mengsel over het deeg
  • Bak 15 à 20 minuten. Kijk met een prikker of mes of het deeg goed gebakken is.

Notes

Tip: heb je er over? Vries ze in, ze zijn even lekker nadien. Je kan ze ook een klein beetje opwarmen voor je ze eet, want warm zijn ze ook lekker.
Gerecht: Brunch, Ontbijt, Tussendoortjes
Cuisine: Belgische keuken
Zoekwoord: Cake, Fruit, Gezond, Ontbijt