Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Nog geen beoordelingen
Mini appelbroodjes
Perfect als ontbijt of tussendoortje
Servings
12
stuks
Prep Time
15
minutes
mins
Cook Time
20
minutes
mins
Total Time
35
minutes
mins
Equipment
1 Bakvorm voor cupcakes
Ingredients
Appelbroodjes
2
appels
300
gram
volkoren speltmeel
0,5
el
baking soda
2
el
wijnsteenbakpoeder
200
gram
griekse yoghurt
50
gram
suikervervanger
1 op 1 suikervervanger zoals pure via
70
ml
zonnebloemolie
2
eieren
1
snuifje
zout
Crumble
15
gram
kokosolie
2
el
pompoenpitten
2
el
kokossuiker
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden
Meng het speltmeel, baking soda, wijnsteenbakpoeder en het zout
Schil de appels en snijd in stukjes
Voeg de yoghurt, suiker, zonnebloemolie en eieren toe aan het droge mengsel
Meng alles goed door elkaar tot je een mooi geheel hebt
Voeg de stukjes appel toe en meng goed.
Verdeel het deeg over de bakvorm
Smelt de kokosolie (dit kan met de microgolfoven of in een pannetje) en meng de kokossuiker en pompoenpitten eronder.
Verdeel het mengsel over het deeg
Bak 15 à 20 minuten. Kijk met een prikker of mes of het deeg goed gebakken is.
Notes
Tip: heb je er over? Vries ze in, ze zijn even lekker nadien. Je kan ze ook een klein beetje opwarmen voor je ze eet, want warm zijn ze ook lekker.
Gerecht:
Brunch, Ontbijt, Tussendoortjes
Cuisine:
Belgische keuken
Zoekwoord:
Cake, Fruit, Gezond, Ontbijt