Go Back
+ servings
Nog geen beoordelingen

Super eenvoudige Rabarber-havermoutkoekjes

Servings 9 stuks
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes

Ingredients

  • 200 gram suikervrije rabarbercompote
  • 100 gram havermout
  • Kleine eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 25 gram chocoladedruppels

Instructions

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Meng de rabarbercompote met de havermout. Doe er 2 eetlepels ahornsiroop bij. Proef of dit voldoende zoet is voor jou. Je kan eventueel een extra lepel toevoegen… of zelfs eentje minder.
  • Voeg het bakpoeder toe en meng goed. Voeg nadien de chocoladedruppels toe en meng opnieuw.
  • Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Maak 9 hoopjes met behulp van een lepel en druk een beetje plat zodat je mooi koekje hebt.
  • Bak 20 à 25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Deze koekjes kan je bewaren in een luchtdichte doos maar je kan ze ook invriezen.
Gerecht: Tussendoortjes
Cuisine: Belgische keuken
Zoekwoord: Fruit, Gezond, Koeken