Go Back
+ servings
4.25 van 4 beoordelingen

Gezondere tiramisu met speculoos

Een gezondere versie van tiramisu, met minder suiker en zonder koffie - met gebruik van thee
Servings 4 glaasjes
Cook Time 20 minutes
Total Time 20 minutes

Ingredients

  • 125 gram mascarpone
  • 125 gram Turkse yoghurt kan ook met een vaste Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloemenhoning
  • 100 gram volkoren speculoos
  • Chai thee of andere thee naar keuze

Instructions

  • Maak een sterke thee. Ik gebruikte een grote soeplepel thee op zo’n 150-200ml water en liet deze zo’n 10 minuten trekken. Het zakje thee kan je daarna gewoon nog een keer gebruiken om een tasje thee mee te drinken.
  • Splits de eierdooier van het eiwit en meng de eierdooier met de honing. Meng met de keukenrobot tot een luchtig geheel.
  • Voeg de mascarpone en de Turkse yoghurt erbij en mix tot een glad beslag.
  • Klop het eiwit volledig stijf en lepel het voorzichtig onder je beslag
  • Nu ga je de glaasjes vullen. Neem een speculoosje en drenk het in de thee. Leg het op de bodem van het glas en schep er daarna wat beslag op. Herhaal tot je verschillende laagjes bekomt.
  • Plaats de glaasjes minstens 3 uur in de koelkast.
  • Werk af met wat kruimels speculoos.

Notes

De tiramisu was nog lekkerder de dag nadien, de smaken waren heel goed vermengd! Kan je even wachten, laat hem dan een nachtje in de koelkast staan 😉
Gerecht: Dessert
Cuisine: Belgische keuken, Italiaanse keuken
Zoekwoord: Dessert