Een gezondere versie van tiramisu, met minder suiker en zonder koffie - met gebruik van thee
Servings 4glaasjes
Cook Time 20 minutesmins
Total Time 20 minutesmins
Ingredients
125grammascarpone
125gramTurkse yoghurtkan ook met een vaste Griekse yoghurt
1ei
2eetlepels bloemenhoning
100gramvolkoren speculoos
Chai theeof andere thee naar keuze
Instructions
Maak een sterke thee. Ik gebruikte een grote soeplepel thee op zo’n 150-200ml water en liet deze zo’n 10 minuten trekken. Het zakje thee kan je daarna gewoon nog een keer gebruiken om een tasje thee mee te drinken.
Splits de eierdooier van het eiwit en meng de eierdooier met de honing. Meng met de keukenrobot tot een luchtig geheel.
Voeg de mascarpone en de Turkse yoghurt erbij en mix tot een glad beslag.
Klop het eiwit volledig stijf en lepel het voorzichtig onder je beslag
Nu ga je de glaasjes vullen. Neem een speculoosje en drenk het in de thee. Leg het op de bodem van het glas en schep er daarna wat beslag op. Herhaal tot je verschillende laagjes bekomt.
Plaats de glaasjes minstens 3 uur in de koelkast.
Werk af met wat kruimels speculoos.
Notes
De tiramisu was nog lekkerder de dag nadien, de smaken waren heel goed vermengd! Kan je even wachten, laat hem dan een nachtje in de koelkast staan 😉