Go Back
Nog geen beoordelingen

Rabarbersiroop

Heerlijke rabarbersiroop, voor in een drankje of bij een dessert

Equipment

  • Zeef
  • Keukenhanddoek

Ingredients

  • 1 kg rabarber
  • 1 liter water
  • 1 citroen
  • 300 gram suiker

Instructions

  • Was de rabarber goed en snijd in kleine stukjes
  • Doe de rabarber in een kookpot samen met het water. Breng aan de kook maar roer niet!
  • Als het water kookt, zet dan het vuur wat lager en laat nog een kwartiertje verder pruttelen. Nog steeds niet roeren, anders wordt je sap straks troebel.
  • Neem een grote kom, bvb een saladekom, en plaats hierop een zeef met daarin een schone keukenhanddoek. Voeg de rabarber en het water toe in de zeef en laat rustig uitlekken. Opnieuw niet roeren of aanduwen.
  • Als al het vocht door de zeef is, doe dit dan in een kookpot en breng aan de kook met de suiker en het citroensap.
  • Laat koken tot alle suiker is opgelost.
  • Giet daarna in glazen flessen of bokalen die goed afsluitbaar zijn.

Notes

Je kan de flessen enkele maanden bewaren op een donkere plek. Plaats ze eenmaal geopend wel in de koelkast.
Gerecht: Drankjes
Cuisine: Belgische keuken
Zoekwoord: Drankje, Limonade, Siroop