Breek de chocolade in stukjes en smelt op een laag vuurtje
Scheidt ondertussen het eiwit van het eigeel. Je hebt 6 eieren nodig. Hiervan gebruik je 6 eiwitten en 4 eigelen. Twee eigelen heb je niet nodig. Door minder eigeel te gebruiken is dit recept minder zwaar en heb je een mooie luchtige chocomousse.
Doe het eiwit in de keukenrobot en klop stijf - je kan ook een mixer gebruiken, zorg ervoor dat het eiwit goed stijf geklopt is
Vergeet de chocolade niet van het vuur te halen.
Wanneer de chocolade gesmolten is, laat even afkoelen. Je kan dit proces versnellen door de kookpot even in koud water te dompelen. Let op dat er geen water bij de chocolade komt.
Meng de 4 eierdooiers onder de chocolade
Doe een grote schep van het opgeklopte eiwit bij het chocolade mengsel en roer dit goed onder elkaar.
Nu ga je andersom werken, voeg het chocolade mengsel bij het opgeklopte eiwit en spatel dit voorzichtig onder elkaar.
Doe in glaasjes en zet in de koelkast