Go Back
+ servings
Nog geen beoordelingen

Vegetarische pasta met pompoensaus

Snelle vegetarische pasta, klaar in 15 minuutjes
Servings 2
Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes

Ingredients

  • 160 gram Volkoren pasta
  • 200 gram Pompoenblokjes uit de diepvries
  • Vegetarische balletjes +/- 3 per persoon (naar keuze)
  • 200 gram Champignons
  • scheut Melk
  • 0,5 kl Kurkuma
  • 1 el Olijfolie
  • Zwarte peper
  • Optioneel: parmezaanse kaas

Instructions

  • Zet een kom water op het vuur en breng aan de kook. Kook hierin de pasta gaar volgens de duurtijd van de verpakking.
  • Bak de vegetarische balletjes tot ze mooi bruin zijn. Doe wat olijfolie in een pannetje en zet ze op een middenhoog vuur. Draai de balletjes regelmatig om.
  • In een wokpan bak je intussen de champignons met wat olijfolie.
  • Doe de pompoenblokjes in een geschikte pot voor de microgolfoven en laat zo’n 4 minuutjes garen.
  • Doe de pompoenblokjes daarna in de blender samen met een halve theelepel kurkuma en wat zwarte peper, samen met een goeie scheut melk. Blend voor ongeveer 1 minuutje. Je kan nog wat extra melk toevoegen volgens de dikte van de saus.
  • Voeg daarna de saus bij de champignons.
  • Giet de pasta af en voeg bij de saus, voeg ook de balletjes toe en meng goed.
  • Serveer met wat basilicum en eventueel wat parmezaanse kaas.
Gerecht: Hoofdgerechten
Cuisine: Italiaanse keuken
Zoekwoord: Pasta, Pompoen