Go Back
+ servings
5 van 1 beoordeling

Gepofte zoete aardappel met kikkererwten en feta kaas

Gezond en toch comfort food, met een frisse touch door de granaatappelpitjes
Servings 4 stuks
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes

Ingredients

  • 4 Zoete aardappels
  • 1 klein blik Kikkererwten
  • 100 gram Feta kaas
  • 50 gram Granaatappelpitjes
  • 100 gram Natuuryoghurt
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 2 tl Limoensap
  • Platte peterselie
  • Peper & zout

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Was de zoete aardappel grondig en dep ze droog. Prik enkele gaatjes in de zoete aardappel met een vork. 
  • Wrijf ze daarna in met wat zonnebloemolie en wikkel elke zoete aardappel in aluminiumfolie. Laat wat ruimte en wikkel dus niet té straks. Zorg dat de folie overal goed gesloten is. 
  • Plaats in de oven voor 50 à 60 minuten. Dit is afhankelijk van de grootte van je zoete aardappel. Ik gebruikte zoete aardappels van ongeveer 250 gram per stuk en ze zaten een uurtje in de oven.
  • Meng intussen de kikkererwten met 1 theelepel paprikapoeder.
  • Laat de feta uitlekken en verkruimel.
  • Maak alvast het yoghurt sausje. Meng hiervoor de natuuryoghurt met 1 theelepel paprikapoeder, zwarte peper en 2 theelepels limoensap.
  • Haal de zoete aardappel uit de oven als deze gaar is.
  • Haal ze uit de aluminiumfolie en snij elke zoetedaardappel langs de lange kant doormidden. Snij ze niet helemaal open, zodat beide helften nog aan elkaar hangen.
  • Vul daarna op met de kikkererwten en feta; kruid af met peper en zout en zet nog een 10 tal minuutjes in de oven.
  • Werk nadien af met de granaatappelpitjes en de platte peterselie.
Gerecht: Hoofdgerechten
Zoekwoord: Comfort food