Go Back
+ servings
Nog geen beoordelingen

Vegan chocomousse

Chocomousse zonder ei, met gebruik van aquafaba
Servings 4

Ingredients

  • 1 Groot blik kikkererwten enkel het vocht heb je nodig
  • 150 gram Pure chocolade
  • 100 gram Zusto (of suiker)

Instructions

  • Klop het vocht op met een keukenrobot gedurende een 10 à 15 minuten. Je hebt best wel even geduld nodig dus. Met de hand opkloppen zou ik niet aanraden
  • Smelt intussen 150 gram chocolade.
  • Voeg de zusto of bloemsuiker toe aan het opgeklopte kikkererwtenvocht en mix nog een minuutje extra.
  • Spatel daarna de chocolade onder het mengsel. Doe dit voorzichtig maar zorg wel dat alles goed gemengd is.
  • Laat opstijven in de koelkast voor minimum 1 uur.
  • Optioneel: werk af met kokosschilfers

Notes

Je kan de zusto ook weg laten, maar omdat ik pure chocolade (85%) gebruikte, voeg ik graag wat zoetstof toe.
Gerecht: Zoetigheden
Zoekwoord: Chocolade