Wentelteefjes, pain perdu, verloren brood of gewonnen brood, klakkoart, …. de benamingen voor dit gerecht zijn eindeloos, zo blijkt 😅
Mocht je nog niet weten waarover het gaat. Wentelteefjes zijn sneetjes oud brood, gewenteld in melk en ei, en daarna gebakken in de pan. Het brood is zo opnieuw lekker zacht en heeft een geweldige smaak. Je kan ze eten zoals een pannenkoek met boter en suiker, maar ook met fruit voor een gezondere variant.
Beschuiten in plaats van brood
Ik ben zot van wentelteefjes. Meestal maak ik ze met brood, maar ik heb niet altijd oud brood in huis. Een goed en lekker alternatief is om ze te maken met beschuiten. Ik gebruik de volkoren en vezelrijke beschuiten van Albert Heijn. Ze zijn goed stevig en ook nog eens gezond doordat ze veel vezels bevatten. Ze zijn bestrooid met havervlokken en zaden. Lekker! #nospon by the way 😉

Maar je kan gelijk welke beschuiten gebruiken. Pas wel op, de ene soort zal al meer melk opnemen dan de andere. Zorg ervoor dat ze niet breken.
Hoe maak je wentelteefjes?

Vond je het lekker?
Wentelteefjes van beschuiten
Ingrediënten
- 6 beschuiten volkoren
- 1 ei
- 125 ml melk
- 2 bananen of ander fruit naar keuze
- olijfolie
- ahornsiroop optioneel
Instructies
- Klop het ei los samen met de melk, doe dit in een diep bord
- Leg de beschuiten één voor één in het eimengsel. Kort en langs beide kanten. Ze moeten zacht zijn en voldoende melk opnemen maar ze mogen niet breken.
- Verwarm een anti-kleefpan op een middelhoog vuur met een beetje olijfolie en bak de beschuiten tot ze goudbruin zijn.
- Snijd intussen de banaan in schijfjes.
- Dien alles samen op en voeg eventueel wat ahornsiroop toe.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze wentelteefjes?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.