Snel dessertje nodig? Deze zomerse trifle met yoghurt, fruit en chocoladecake wil je zeker eens proberen.
Yoghurttrifle?
Een yoghurttrifle is een frisse, moderne twist op het klassieke Britse dessert, dat bekend staat om zijn lagen van cake, custard, fruit en slagroom. In deze lichtere variant worden de custard en slagroom vervangen door yoghurt, wat zorgt voor een gezonder en verfrissend alternatief. De lagen in een yoghurttrifle kunnen naar smaak worden aangepast. In dit recept gebruik ik aardbeien en blauwe bessen in combinatie met wat chocolade cake.
Je kan uiteraard ook variëren met ander fruit. Ook lekker in dit recept zijn bosbessen of verse frambozen, gaat perfect samen met de framboos yoghurt.
Je kiest zelf of je de chocolade cake zelf maakt of er gewoon koopt in de winkel – zo maak je jouw dessertje in een mum van tijd. Zelf je cake maken? Daarvoor vind je een receptje op de blog:
Recept voor de trifle
Vond je het lekker?
Trifle van yoghurt met fruit en chocoladecake
Ingrediënten
- 1 potje Inex yoghurt framboos
- 2 potjes Inex yoghurt natuur
- Enkele plakjes chocoladecake maak zelf je chocolade cake of gebruik chocoladecake uit de winkel
- 250 gram aardbeien
- 150 gram blauwe bessen
Instructies
- Vul de glazen met een laagje framboos yoghurt, doe daarbovenop een laagje blauwe bessen. Vul verder aan met de helft van de natuur yoghurt.
- Snijd de plakjes chocoladecake in blokjes en leg ze bovenop de yoghurt.
- Vul opnieuw aan met resterende natuuryoghurt.
- Snijd de aardbeien in stukjes en leg ze bovenop de yoghurt.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze trifle?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.