Zeker de meest favoriete soep: tomatensoep! En met balletjes toch? Althans, zo eet ik ze het liefst!
Voor het gemak durf ik wel al eens kiezen voor diepvriesballetjes, zo ook in onderstaand recept. Maar maak je de balletjes liever zelf? Doen, ik hou je niet tegen 😉
Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Tomatensoep
Verse tomatensoep
Benodigdheden
- Blender of staafmixer
Ingrediënten
- 1 kilo tomaten
- 200 gram prei
- 1 ui
- 1 liter kippenbouillon
- 1 el tomatenpurree
- olijolie
- peper
- zout
- gehaktballetjes optioneel – ik gebruik er uit de diepvries
Instructies
- Snijd de ui en prei in stukjes en fruit ze zachtjes aan in een beetje olijfolie.
- Zodra deze glazig zijn, voeg je de tomatenpuree toe en laat dit kort meestoven.
- Voeg de in stukken gesneden tomaten en de kippenbouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat de soep ongeveer 15 minuten rustig sudderen.
- Mix de soep glad met een staafmixer of blender en breng op smaak met peper en zout.
- Optioneel: Voeg gehaktballetjes toe en verwarm ze kort mee in de soep.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze tomatensoep?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.