Dit appel dessert, de thousand layer apple, is gebaseerd op de viral thousand layer apple cake, maar is veel makkelijker, sneller klaar en extra lekker. Dus, vergeet de viral thousand layer cake, hier is het thousand layer apple dessert.
Het ziet er fancy uit, maar het is eigenlijk zeer makkelijk en snel klaar.
Door dunne schijfjes appel te snijden met de mandoline (of met de hand – maar dit is moeilijker) en die nadien mooi op elkaar te stapelen, bekom je een leuk en mooi effect. Vandaar de naam thousand layer.
Wil je graag het receptje op video zien? Kijk dan hier even.


Wij gaven nog een extra touch aan het dessert met een bolletje ijs, karamelsaus en gouden sprinkels, maar dat is volledig naar eigen keuze. Je kan het dessertje ook zo eten, al is warme appel en een bolletje vanille ijs toch wel de ideale combinatie, niet? Ja… een beetje zoals de klassieker warme appeltaart met ijs.
Een fancy variant op de klassieker warme appeltaart met ijs
Het recept voor dit appel dessert

Vond je het lekker?
Thousand layer apple
Benodigdheden
- mandoline of gebruik een scherp mes om zelf fijne plakjes te snijden
Ingrediënten
- 1 appel Pink Lady of een andere zoete variant
- 2 eetlepels gesmolten boter
- 1 eetlepel donkerbruine suiker
- 1 theelepel kaneel
- Bladerdeeg
Optioneel als extra'tje en afwerking
- 1 bol vanilleijs optioneel
- karamelsaus optioneel
- gouden sprinkels optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwijder het klokhuis van de appel, schil de appel en snijd in dunne plakjes met de mandoline. Voorzichtig voor de vingers 😉
- Meng de gesmolten boter, suiker en kaneel.
- Dip elk appelschijfje apart in het mengels en leg deze in een ovenbestendig kommetje.
- Als alle laagjes zijn opgebouwd, giet dan het overtollig vocht uit.
- Plaats de appel in de oven en bak gedurende 10 minuten.
- Laat daarna eventjes afkoelen en giet opnieuw het vocht af.
- Druk een rondje uit het bladerdeeg. Dit kan je makkelijk doen met een glas. Leg het bladerdeegrondje op de appels prik er wat gaatjes in met een vork en bestrijk eventueel met een losgeklopt eitje.
- Bak de appel met het bladerdeeg nogmaals voor zo’n 20 minuten.
- Optioneel als afwerking: Laat de appel een paar minuten afkoelen. Serveer met een bolletje vanille-ijs, drizzel er wat karamelsaus overheen en maak het af met een snufje gouden sprinkels.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie, snelle & eenvoudige recepten, kookvideo’s en dagdagelijkse kook- en bak tips.
Volg mij op Instagram