De perfecte pannenkoeken? Dat is voor mij dit recept, ze lukken altijd en zelfs de eerste pannenkoek is geslaagd 😉
Een receptje dat iedereen wel smaakt. Pannenkoeken zijn zo veelzijdig dat je ze op elk moment van de dag kunt eten, of het nu voor een lekker ontbijt, een verwenlunch of een zoete snack is. Met een paar eenvoudige ingrediënten kun je snel een stapel heerlijke, goudbruine pannenkoeken op tafel zetten.
Het basis recept voor goudbruine pannenkoeken
Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Pannenkoeken
Met dit beslag maak je een 6 Ã 8 pannenkoeken, afhankelijk van de dikte van je pannenkoeken en de grootte van je pan.
Ingrediënten
- 100 gram bloem
- 250 ml halfvolle melk
- 3 gram bakpoeder
- 2 eieren (groot)
- 2 zakjes vanillesuiker
- snuifje zout
- zonnebloemolie om te bakken
Instructies
Voorbereiding pannenkoekenbeslag
- Zeef de bloem in een kom.
- Voeg de vanillesuiker en het bakpoeder toe en meng goed met een klopper.
- Maak een kuiltje in het midden van de bloem en breek de eieren erin.
- Voeg ongeveer een derde van de melk toe en klop met een klopper tot een glad beslag zonder klontjes.
- Voeg de rest van de melk toe, samen met een snuifje zout. Klop het geheel goed door tot een egaal beslag.
- Laat het beslag 15 minuten rusten.
Pannenkoeken bakken
- Verhit een pan op middelhoog vuur.
- Voeg een klein beetje olie toe.
- Schep met een soeplepel wat beslag in het midden van de pan en verdeel het beslag door de pan een beetje te draaien.
- Bak de pannenkoek tot de onderkant goudbruin is en er belletjes op de bovenkant verschijnen.
- Draai de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant tot deze ook goudbruin is.
- Herhaal dit proces tot al het beslag op is.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze pannenkoeken?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.