fbpx

Super zachte en fluffy melkbroodjes

1.1K

Makkelijker dan het lijkt: Fluffy melkbroodjes met de Tangzhong methode voor extra zachte broodjes.

Het zijn eigenlijk Japanse melkbroodjes, die zijn gemaakt met Tangzhong, wat heel eenvoudig een roux is op basis van melk en bloem. That’s it. Het maakt de broodjes extra zacht en ze blijven wat langer houdbaar.

Deze broodjes zijn echt niet moeilijk om te maken en je bent er helemaal niet zo lang aan bezig. Je hebt alleen tussen het maken door wat tijd nodig om ze 2x te laten rijzen.

Recept Japanse melkbroodjes

Nog geen beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Super zachte & fluffy melkbroodjes

Deze Japanse melkbroodjes zijn gemaakt met Tangzhong, wat heel eenvoudig een roux is op basis van melk en bloem. Het maakt de broodjes extra zacht en ze blijven wat langer houdbaar.
porties 16 stuks
Bereidingstijd 40 minutes
Kooktijd 25 minutes
Rijstijd 2 hours 30 minutes

Ingrediënten

  • 530 g broodmeel / tarwebloem
  • 240 g volle melk
  • 50 g zware room
  • 60 g gezoete gecondenseerde melk
  • 20 g melkpoeder
  • 1 groot ei
  • 6 g instant gist
  • 8 g zout
  • 50 g ongezouten boter

Tangzhong

  • 20 g broodmeel
  • 100 g volle melk

Instructies

Tangzhong

  • Doe alle ingrediënten voor de tangzhong in een kleine pan. Klop tot er geen klontjes overblijven. Roer voortdurend op middelhoog vuur tot het mengsel op aardappelpuree lijkt. Haal van het vuur en laat 5-10 minuten afkoelen.
    tangzhong

Melkbroodjes

  • Doe de Tangzhong en alle andere ingrediënten behalve de boter in de kom van een mixer. Mix 8-10 minuten met de deeghaak. Voeg dan de boter toe en blijf kneden gedurende 8-10 minuten of tot je een ruit hebt. Het deeg moet plakkerig maar handelbaar zijn.
  • Vorm het deeg tot een bal, leg het in een grote kom, dek af en laat 1,5 tot 2 uur rijzen of tot het in omvang verdubbeld is.
    witte fluffy melkbroodjes
  • Punch het deeg om het te laten leeglopen en verdeel het in 16 gelijke delen. Gebruik eventueel wat bloem als het teveel kleeft.
  • Vorm van elk deel een bal en leg deze in een ovenschaal die bekleedt is met bakpapier. Als je een overschaal hebt van 28 op 28 cm kan je mooi 4 rijen van 4 maken. Gebruik je een rechthoekige schaal dan is het even puzzelen. Ze mogen gerust dicht tegen elkaar aan liggen.
    japanse melkbroodjes
  • Dek af en laat 30 minuten tot 1 uur rijzen of tot het bijna verdubbeld is in grootte.
    zachte melkbroodjes
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden. Bestuif de broodjes net voor het bakken met wat bloem en bak voor ongeveer 25 minuten. De tijd van het bakken is afhankelijk van oven tot oven. Hou ze de laatste minuten in de gaten en haal ze iets vroeger uit of laat ze wat langer zitten volgens jouw wensen.
    japanse melkbroodjes met tangzhong
Gerecht: Ontbijt

De melkbroodjes bewaren

Je kan de melkbroodjes enkele dagen bewaren in een luchtdichte doos. Zo blijven ze lekker zacht;

Indien gewenst kan je ze ook. invriezen.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★

Meer inspiratie en eenvoudige recepten?

social shareVolg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close