Wentelteefjes, ook wel verloren brood genoemd, is een klassiek recept waarbij oud brood wordt ondergedompeld in een mengsel van melk en ei en daarna wordt gebakken. Soms wordt er extra suiker aan toegevoegd, maar dat vind ik eigenlijk niet nodig. Het perfecte voorbeeld van hoe eenvoud heerlijk kan zijn.
Maar waarom alleen brood gebruiken? Als liefhebber van snelle, eenvoudige gerechten bedacht ik een nieuwe variant: de wentelwraps! Deze naam is ontstaan omdat het recept geïnspireerd is op wentelteefjes, maar dan gemaakt met wraps in plaats van brood. Het resultaat is een heerlijk luchtig en flexibel gerecht dat je perfect kunt vullen en afwerken naar smaak.
In dit recept combineer ik de wraps met banaan, blauwe bessen, yoghurt en een krokante topping van granola. Uiteraard kun je eindeloos variëren met ander fruit: denk aan aardbeien, frambozen, mango of zelfs een laagje appelmoes. Afwerken kan je met granola maar bijvoorbeeld ook met noten of zaden. Het is een heerlijk en gezond ontbijt dat snel klaar is, al ziet het eruit alsof je lang in de keuken hebt gestaan 😉
Zelf eens deze wentelwraps proberen?

Vond je het lekker?
Wentelwraps met yoghurt en fruit
Instructies
- Klop in een diep bord het ei los met de melk en kaneel tot een glad mengsel.
- Dompel de wraps een voor een in het mengsel en laat kort intrekken.
- Verhit een antikleefpan op laag vuur. Voeg eventueel een beetje olijfolie toe om plakken te voorkomen. Bak de wraps aan beide kanten goudbruin.
- Snijd de banaan in plakjes. Meng de helft van de plakjes met de banaanyoghurt in een kommetje.
- Bestrijk de wraps met het yoghurtmengsel en plooi ze dicht.
- Garneer de wraps met de overige plakjes banaan, blauwe bessen en een eetlepel granola.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie, snelle & eenvoudige recepten, kookvideo’s en dagdagelijkse kook- en bak tips.
Volg mij op Instagram