fbpx

Hartige soezen met forelmousse

181

Deze hartige soezen met forelmousse zijn dé perfecte hapjes voor een feestelijke brunchtafel. Luchtig, romig en vol smaak – en je kan ze op voorhand maken! Ideaal bij een glaasje bubbels.

Nog geen beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Soezen met hartige vulling van forel

Deze hartige soezen met forelmousse zijn dé perfecte hapjes voor op de brunchtafel

Ingrediënten

Voor ± 20 kleine soezen

  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • 100 g boter
  • ¼ tl zout
  • 100 g bloem
  • 3 à 4 eieren

Voor de forelmousse:

  • 300 g gerookte forel
  • 150 ml Inex room
  • Klein beetje citroensap
  • Peper naar smaak
  • Enkele takjes dille voor de garnering

Instructies

Soezen bakken

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Breng de melk, het water, de boter en het zout in een steelpan aan de kook tot de boter gesmolten is.
  • Voeg in één keer de bloem toe en roer krachtig met een lepel tot het deeg als een bal loskomt van de pan en een dun laagje achterlaat op de bodem. Roer dan nog een 2 tal minuutjes op een middelhoog vuur.
  • Laat het deeg enkele minuten afkoelen in een mengkom.
  • Voeg de eieren één voor één toe en roer goed na elk ei tot een glad en glanzend beslag. Het beslag moet stevig genoeg zijn om zijn vorm te behouden, maar soepel genoeg om te spuiten. Als het te stevig is, kan je nog een ei toevoegen.
  • Doe het beslag in een spuitzak en spuit kleine hoopjes op de bakplaat.
  • Bak de soezen 20-25 minuten tot ze goudbruin en luchtig zijn. Laat afkoelen op een rooster.

Forelmousse maken

  • Doe de forel, room en een scheutje citroensap in een blender of mix met een staafmixer tot een gladde mousse.
  • Breng op smaak met peper.

Soezen vullen

  • Snijd de soezen doormidden of maak een klein gaatje aan de onderkant.
  • Vul een spuitzak met de forelmousse en spuit forelmousse in elke soes. Als je geen spuitzak hebt kan je de soezen vullen met 2 lepels.
  • Werk af met een klein takje dille en zet het hoedje terug op de soes.
Gerecht: Brunch
Cuisine: Belgische keuken

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★

Meer inspiratie, snelle & eenvoudige recepten, kookvideo’s en dagdagelijkse kook- en bak tips.
Volg mij op Instagram

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close