fbpx

Chocolade-peer mousse

2.8K

Op zoek naar een licht en toch intens dessert? Deze chocolade-peer mousse is heerlijk romig met een frisse en zoete toets van peer. Het leuke? Je hebt maar twee ingrediënten nodig!

Waarom je dit recept moet proberen:

Deze mousse is niet alleen overheerlijk, maar ook supersimpel om te maken. Met slechts twee ingrediënten tover je een zijdezachte mousse op tafel – zonder ei, zonder room en volledig vegan. Perfect dus voor wie lactosevrij eet of gewoon zin heeft in een licht en puur dessert.

Vegan chocolade mousse

Nog geen beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Chocolade-peer mousse

Een zijdezachte mousse – zonder ei, zonder room en volledig vegan – probeer deze vegan chocolade mousse met peer.

Ingrediënten

  • 350 g peer gewicht na schillen en klokhuis verwijderen – ongeveer 2 peren
  • 155 g pure chocolade

Instructies

  • Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Stoof de stukjes peer op een zacht vuur tot ze helemaal zacht zijn en het meeste vocht verdampt is. Laat daarna even afkoelen.
  • Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven (steeds 30 seconden en tussendoor goed roeren) tot een gladde massa.
  • Doe de gestoofde peren samen met de gesmolten chocolade in een blender of keukenrobot en mix tot een gladde, luchtige mousse.
  • Giet de mousse in vormpjes of kommetjes en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Notities

Serveer-tip:
Werk af met wat cacao nibs, geraspte chocolade, hagelslag of nootjes. Wat je maar wil.
Extra tip:
Als je geen kleine vormpjes hebt kan je de mousse ook in glaasjes gieten. Of verdubbel het recept en gebruik een grotere vorm zoals een cakevorm.
Gerecht: Dessert
Cuisine: Belgische keuken

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★

Meer inspiratie, snelle & eenvoudige recepten, kookvideo’s en dagdagelijkse kook- en bak tips.
Volg mij op Instagram

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close