Kaiserschmarrn, een beetje Oostenrijk op je bord – recept

650

Dit brengt me terug in de tijd, naar een vakantie in Oostenrijk, waar ik voor het eerst dit gerechtje heb gegeten. Zo lekker vond ik dit.

recept voor kaiserschmarrn

Wat heb je nodig voor Kaiserschmarrn?

  • 3 eieren
  • 300ml melk
  • 125 gram gezeefde tarwebloem
  • 35 gram Zusto / of gewone suiker
  • 1 koffielepel vanille essence
  • snuifje zout

Bereiding

Doe de eierdooiers samen met de Zusto en de vanille essence in de keukenrobot en mix tot je een dik beslag hebt.

Spatel hieronder de gezeefde bloem en de melk.

Klopt de eiwitten stijf en meng ze onder het mengsel.

Nu is het tijd om te bakken. Verwarm wat olijfolie in de pan en giet een goede hoeveelheid in de pan. Dit mag eruit zien als een dikke pannenkoek. Draai op tijd om en breek in stukken met een spatel.

Serveren kan je doen met wat bloemsuiker en met confituur. Ik koos voor de confituur van blauwe bessen van Fior di Frutta, een confituur vol fruit en zonder suiker.


Maak je deze Kaiserschmarrn ook eens? Tag mij op sociale media (@innersparkle.be op Instagram of Innersparkle op Facebook). Ik zie graag jullie resultaten en ik feature je foto op mijn stories.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close