Deze melo cakes hebben Golden Oreo koekjes als basis. Daardoor kan je direct beginnen met het maken van de vulling en het samenstellen van de melo cakes. Eenvoudig en super lekker.
Het recept voor de Golden Oreo melo cakes
Weet je niet hoe eraan te beginnen? Nochtans is het heel eenvoudig. Bekijk ook de video onderaan het recept.
Vond je het lekker?
Klik op de sterren om het recept te beoordelen
Golden Oreo Melo cakes
Eenvoudige melo cakes met golden Oreo koekjes, zo zijn ze snel en makkelijk te maken.
Ingrediënten
- 175 gram suiker
- 50 gram water
- 75 gram eiwit
- 2 blaadjes gelatine
- 30 golden Oreos
- 500 gram witte chocolade
- Crispearls Ruby – optioneel als afwerking
Instructies
- Week de gelatine in koud water
- Doe 125 gram suiker (pas op, niet alles dus) en 50 gram water in een steelpannetje en warm op tot de suiker is gesmolten en het suikerwater helder is.
- Klop intussen het eiwit op samen met de rest van de suiker.
- Voeg voorzichtig het helder suikerwater toe aan de eiwitten langs de rand van de kom.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de eiwitten.
- Laat goed doorkloppen totdat het eiwit wat afgekoeld is en het mooie pieken vormt.
- Doe het eiwit in een spuitzak en spuit een toef eiwit op de Oreo’s.
- Smelt de witte chocolade. Dit kan eenvoudig in de microgolven op 800-1000 watt voor 15-20 seconden en roer tussendoor telkens om.
- Giet de chocolade over de Oreo’s met de eiwitten en voeg de crispearls toe als afwerking.
Basisrecept van Sophie van bael
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze Golden oreo melo cakes?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.