fbpx

Gepofte rijst met chocolade – snack

595
Nog geen beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Chocolade rijst snack

Ingrediënten

  • 60 gram gepofte rijst volkoren
  • 75 gram zonnebloempasta of pindakaas
  • 40 gram ahornsiroop
  • 100 gram donkere chocolade
  • grof zeezout optioneel

Instructies

  • Smelt de chocolade in de microgolfoven, dit kan je doen door 30 seconden te verwarmen, even om roeren en opnieuw 30 seconden. Dit totdat alles gesmolten is.
  • Meng de zonnebloempasta met de ahornsiroop en de helft van de chocolade
  • Doe er de gepofte rijst bij en meng opnieuw
  • Stort uit in een platte schaal die bedekt is met bakpapier en druk goed aan, dit kan je bijvoorbeeld doen met de achterzijde van een glas.
  • Giet de overige chocolade over de gepofte rijst en verdeel goed.
  • Bestrooi eventueel nog met grof zeezout. (optioneel)

Video

Notities

Goed om te weten: de volkoren gepofte rijst is niet echt krokant op zicch, dit zorgt ervoor dat deze bars ook niet echt knapperig zijn. Wil je dat liever wel, dan kan je eventueel rice krispies gebruiken, of een andere krokante variant.
Gerecht: Tussendoortjes
Cuisine: Belgische keuken

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★

Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals chocolade rijst snack?

social shareVolg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close