fbpx

Deze aardbeientaart combineert alles wat je wil op een zonnige dag: een knapperige, huisgemaakte bodem, zachte vanillepudding en een royale laag sappige aardbeien. De subtiele toets van vlierbloesemsiroop maakt het net dat tikkeltje specialer.

Het deeg maak je eenvoudig in de keukenrobot, de pudding is zo klaar, en het resultaat ziet eruit alsof je uren in de keuken stond — maar dat hoeft dus helemaal niet. 🍓

Geef je aardbeientaart iets extra

Wil je de taart nét dat tikje extra geven? Werk ze dan af met een glanzende gelei van aardbeienconfituur (even verwarmen en met een borsteltje over de aardbeien strijken), enkele toefjes slagroom of een handvol fijngehakte pistachenootjes voor wat crunch en kleur. Ook muntblaadjes of eetbare bloemetjes doen het altijd goed voor een feestelijke afwerking.

Zo zet je niet alleen een heerlijke, maar ook een prachtige aardbeientaart op tafel – eentje die eruitziet alsof ze recht uit een patisserie komt.

Nog geen beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Aardbeientaart

Ingrediënten

Voor de taartbodem

  • 300 g bloem
  • 65 g bloemsuiker
  • 1 groot ei
  • 125 g koude ongezouten boter (in blokjes)

Voor de vanillepudding

  • 500 ml melk
  • 75 g vanille puddingpoeder bv. Imperial
  • 60 g suiker

Voor de afwerking

  • 500 g verse aardbeien
  • Enkele eetlepels vlierbloesemsiroop naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C hetelucht.
  • Doe bloem, bloemsuiker en het ei in de kom van je keukenrobot.
  • Gebruik de platte menghaak en voeg de blokjes koude boter één voor één toe terwijl de robot draait op lage snelheid.
  • Meng tot het deeg net samenkomt – niet te lang kneden.
  • Vorm tot een schijf, wikkel in folie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit op een licht bebloemd werkvlak en bekleed een ingevette taartvorm (24–26 cm).
  • Prik gaatjes in de bodem met een vork.
  • Leg een vel bakpapier op het deeg en vul met bakbonen of droge peulvruchten.
  • Bak 15 minuten blind, verwijder dan papier en vulling, en bak nog ongeveer 5 minuten tot de bodem licht goudbruin is.
  • Laat de bodem volledig afkoelen in de vorm.
  • Meng het puddingpoeder met een beetje koude melk tot een glad papje.
  • Breng de rest van de melk samen met de suiker aan de kook.
  • Voeg het papje toe en laat al roerend indikken.
  • Haal van het vuur en laat de pudding licht afkoelen, roer af en toe om velvorming te voorkomen.
  • Giet de lauwe pudding op de afgekoelde taartbodem en strijk glad.
  • Meng de aardbeien met wat vlierbloesemsiroop en schik ze decoratief bovenop de puddinglaag.
  • Laat de taart minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Gerecht: Dessert
Cuisine: Belgische keuken

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close