fbpx

5-ingrediënten chocolade muffins

159

Deze chocolade muffins zijn super eenvoudig om te maken. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig (inclusief de chocolade druppels als topping) en je hebt geen mixer of keukenrobot nodig. Enkel een kom en klopper en uiteraard muffin vormpjes.

Ik gebruik een grote muffinvorm met daarin papieren vormpjes zodat ze makkelijk uit de vorm te nemen zijn en ideaal om mee te nemen naar het werk, school, …

Pluspunt: deze muffins zijn lactose vrij en ook volledig plantaardig, vegan.

De ingrediënten voor deze muffins

Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig: zelfrijzende bloem, cacaopoeder, suiker, sojamelk en chocolade.

Zeflrijzende bloem

Voor het gemak gebruik ik in dit recept zelfrijzende bloem. Heb je dit niet in huis maar heb je wel gewone bloem en bakpoeder, dan kan dit ook. In het recept hieronder vermeld ik de juiste verhouding als je liever met bloem en bakpoeder werkt.

Cacaopoeder

Je gebruikt hier de pure cacaopoeder en geen Nesquik om chocolademelk mee te maken. Cacaopoeder  is afkomstig van 100% pure cacao, terwijl er aan poeder voor chocolademelk te maken nog vanalles is toegevoegd, waaronder suiker en er eigenlijk heel weinig cacao in zit.

Melk

In dit recept gebruik ik een volle sojamelk. Wil je liever gewone melk gebruiken? Dat kan, maar kies dan zeker voor volle melk. Het is belangrijk dat je geen magere soort melk gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld geen kokosdrink of havermelk.

Chocolade

Voor de chocolade kan je repen chocolade nemen die je zelf in stukjes hakt of gebruik voor het gemak chocolade druppels. Ik gebruik chocolade van ongeveer 50% cacao, maar daarmee kan je zelf variëren.

Het recept voor deze snelle en makkelijke chocolade muffins

Nog geen beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

5-ingrediënten chocolade muffins

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes.
  • Meng de zelfrijzende bloem en het cacaopoeder in een grote kom.
  • Voeg de sojamelk toe en roer tot een glad beslag.
  • Voeg de lichtbruine suiker toe en meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, vul ze ongeveer voor driekwart.
  • Strooi in elk vormpje wat chocoladestukjes
  • Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, of totdat een prikker er schoon uitkomt.
  • Laat de muffins een paar minuten afkoelen in de vorm en plaats ze vervolgens op een rooster om volledig af te koelen.
Gerecht: Dessert, Tussendoortjes, Zoetigheden
Cuisine: Belgische keuken

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★

Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze chocolade muffins?

social shareVolg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close