Makkelijker dan dit gaat het niet worden. Voor deze smeuïge chocoladecake meng je de 3 ingrediënten goed door elkaar en bak je de cake voor 30 minuten. That’s it.
✨ Geen bloem, eieren of boter
✨ Vegan
✨ Lactosevrij
✨ Glutenvrij
✨ Gezonder dan een klassieke chocoladecake
Materiaal
Voor de cake gebruik ik een vorm van 18cm, ik gebruik een springvorm, dat is het makkelijkste om te ontvormen. De springvorm die ik gebruik komt uit deze set.
Verder heb je niet veel nodig, gewoon een kom en een garde om alles te mengen.
Ga voor een extra topping
Je kan de cake zo eten, maar wil je graag nog een topping toevoegen zoals ik deed? Dat kan natuurlijk. Ik koos voor een chocolade ganache, maar je kan ook kiezen voor pure chocolade, chocolade botercrème, roomkaas topping, …
De cake heeft een intense cacao smaak en is dus niet heel erg zoet (al heb je wel het zoete van de appelmoes). Wil je de cake graag zoeter? Je vindt tips hiervoor hieronder in het artikel.
De ingrediënten
De cake bestaat slechts uit 3 ingrediënten: appelmoes, cacao en zonnebloempasta. Maar wil je graag variëren of heb je misschien net datgene niet in huis? Ik geef je hieronder nog wat mogelijkheden.
Alternatief voor zonnebloempasta
Ik kies zelf voor zonnebloempasta omdat ik geen noten lust, maar ook voor mensen die om andere redenen geen noten eten zoals bvb een allergie, is zonnebloempasta ideaal.
Vervang je liever de zonnebloempasta, dan zijn er alternatieven.
- Amandelpasta
- Pindakaas
Wil je de chocoladecake zoeter maken?
Smaken verschillen en de ene persoon eet al liever wat zoeter dan de andere. Ik probeer deze cake zo gezond mogelijk te houden en gebruik daarom geen extra zoetstof. Je hebt natuurlijk wel het zoete van de appelmoes, maar cacao kan echter wel wat bitter zijn. Dus proef even van het beslag om te kijken of jij het graag zoeter hebt of niet. Probeer bijvoorbeeld eerst met 2 eetlepels ahornsiroop (of alternatief hieronder), meng goed en proef. Voeg extra toe indien nodig.
- Ahornsiroop
- Agave siroop
- Suikervervanger
- Klassieke witte suiker
De chocoladecake bewaren
De cake blijft enkele dagen goed in een luchtdichte doos en in de koelkast.
Wil je liever invriezen, dat kan ook. Het handigste is om de cake in stukken te snijden en per stuk te verpakken in een ziplock zakje of een geschikte diepvries doos. Laat de cake ontdooien op kamertemperatuur.
Heb je er zin in gekregen? Hier komt het recept van deze 3 ingrediënten chocoladecake
Vond je het lekker?
3-ingrediënten chocoladecake
Benodigdheden
Ingrediënten
- 350 gram appelmoes zonder stukjes
- 125 gram zonnebloempasta kijk voor alternatieven in het artikel
- 40 gram cacaopoeder pure cacao, geen nesquik
- 2 el ahornsiroop optioneel, kijk voor alternatieven in het artikel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Meng de 3 ingrediënten door elkaar
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en stort het mengels uit in de vorm
- Bak gedurende 30 minuten op 175 graden.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie en eenvoudige recepten zoals deze 3-ingrediënten chocolade cake?
Volg mij op Instagram @innersparkle.be voor meer inspiratie en snelle, eenvoudige recepten.
Ziet er heerlijk uit!