Romig meringue-ijs zonder ijsmachine én met slechts 3 ingrediënten. Een dessertje die je met gemak op tafel zet voor de feestdagen.
Slechts 3 ingrediënten
Ik gebruik in dit recept de slagroom van Inex, heerlijk van smaak en een stevig op te kloppen slagroom met het juiste vetpercentage om dit ijs te kunnen maken. Gebruik zeker geen light variant.
Daarnaast heb je nog gecondenseerde melk nodig en uiteraard meringue. Voor de gecondenseerde melk gebruik je de gesuikerde variant.
De meringue kan je zelf maken of kopen in de winkel. Je kan deze kopen als drops of grote stukken meringue die je dan verkruimeld.
Het meringue-ijs afwerken
Om dit dessertje extra feestelijk te maken werk ik het graag af met rode vruchten. Dit kan een mix zijn van rode vruchten, maar deze keer gebruikte ik frambozen. Doe daarover heen nog een heerlijke rode vruchten coulis en je hebt een fantastisch lekker dessert.
De coulis kan je zelf maken, daarvoor vind je een receptje op mijn blog via deze link. Maar heb je liever kant en klare coulis? Dat kan ook. Zelf gebruik ik graag de diepvries frambozen coulis van Delhaize. Die zijn eenvoudig in gebruik en ingevroren in kleine porties.
Romig ijs zonder ijsmachine – het recept
We hebben helaas niet allemaal een ijsmachine in huis, daarom vind ik het fijn om eenvoudig en toch zeer lekker ijs te kunnen maken zonder ijsmachine. Niet veel werk en toch romig van smaak. Hoe je dat doet, dat lees je hieronder.
Vond je het lekker?
Meringue-ijs
Benodigdheden
Ingrediënten
- 300 ml Inex slagroom 40%
- 200 ml gecondenseerde melk
- 100 gram meringue hou een klein deeltje apart voor de afwerking
Instructies
- Klop de room op tot slagroom.
- Voeg de gecondenseerde melk toe en mix tot je een stevig mengsel krijgt.
- Roer de stukjes meringue eronder.
- Giet je mengsel in platte schaal en plaats minimaal 6 uur in de diepvries.
- Werk eventueel nog af met enkele stukjes meringue en serveer met framboos of andere rode vruchten en/of een coulis van rode vruchten.
Video
@innersparklebe 🍦Romig meringue-ijs zonder ijsmachine én met slechts 3 ingrediënten. Een feestelijk dessertje die je met gemak op tafel zet voor de feestdagen. 𝘳𝘦𝘤𝘭𝘢𝘮𝘦 Ik gebruik in dit recept de slagroom van Inex heerlijk van smaak en een stevig op te kloppen slagroom met het juiste vetpercentage om dit ijs te kunnen maken. Dit heb je nodig: ✔️ 300 ml Inex slagroom 40% ✔️ 200 ml gecondenseerde melk ✔️ 100 gram meringue (hou een klein deeltje apart voor de afwerking) 👩🏻🍳 zo maak je het: 1. Klop de room op tot slagroom. 2. Voeg de gecondenseerde melk toe en mix tot je een stevig mengsel krijgt. 3. Roer de stukjes meringue eronder 4. Giet je mengsel in platte schaal en plaats minimaal 6 uur in de diepvries. 5. Werk eventueel nog af met enkele stukjes meringue en serveer met framboos of andere rode vruchten en/of een coulis van rode vruchten. Ga naar innersparkle.be voor het volledige recept van dit eenvoudige meringue-ijs, de gebruikte coulis en extra tips. Via de blog kan je het receptje ook makkelijk printen. #inexroom #feestelijkeenvoudig #ijs #meringue #makkelijkrecept ♬ original sound – Tine – Innersparkle
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★
Meer inspiratie, snelle & eenvoudige recepten, kookvideo’s en dagdagelijkse kook- en bak tips.
Volg mij op Instagram