fbpx

Romig meringue-ijs zonder ijsmachine

742

Romig meringue-ijs zonder ijsmachine én met slechts 3 ingrediënten. Een dessertje die je met gemak op tafel zet voor de feestdagen.

Slechts 3 ingrediënten

Ik gebruik in dit recept de slagroom van Inex, heerlijk van smaak en een stevig op te kloppen slagroom met het juiste vetpercentage om dit ijs te kunnen maken. Gebruik zeker geen light variant.

Daarnaast heb je nog gecondenseerde melk nodig en uiteraard meringue. Voor de gecondenseerde melk gebruik je de gesuikerde variant.

De meringue kan je zelf maken of kopen in de winkel. Je kan deze kopen als drops of grote stukken meringue die je dan verkruimeld.

Het meringue-ijs afwerken

Om dit dessertje extra feestelijk te maken werk ik het graag af met rode vruchten. Dit kan een mix zijn van rode vruchten, maar deze keer gebruikte ik frambozen. Doe daarover heen nog een heerlijke rode vruchten coulis en je hebt een fantastisch lekker dessert.

De coulis kan je zelf maken, daarvoor vind je een receptje op mijn blog via deze link. Maar heb je liever kant en klare coulis? Dat kan ook. Zelf gebruik ik graag de diepvries frambozen coulis van Delhaize. Die zijn eenvoudig in gebruik en ingevroren in kleine porties.

Romig ijs zonder ijsmachine – het recept

We hebben helaas niet allemaal een ijsmachine in huis, daarom vind ik het fijn om eenvoudig en toch zeer lekker ijs te kunnen maken zonder ijsmachine. Niet veel werk en toch romig van smaak. Hoe je dat doet, dat lees je hieronder.

Nog geen beoordelingen

Vond je het lekker?

Klik op de sterren om het recept te beoordelen

Meringue-ijs

porties 4 porties
Kooktijd 10 minutes

Ingrediënten

  • 300 ml Inex slagroom 40%
  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 100 gram meringue hou een klein deeltje apart voor de afwerking

Instructies

  • Klop de room op tot slagroom.
  • Voeg de gecondenseerde melk toe en mix tot je een stevig mengsel krijgt.
  • Roer de stukjes meringue eronder.
  • Giet je mengsel in platte schaal en plaats minimaal 6 uur in de diepvries.
  • Werk eventueel nog af met enkele stukjes meringue en serveer met framboos of andere rode vruchten en/of een coulis van rode vruchten.

Video

@innersparklebe 🍦Romig meringue-ijs zonder ijsmachine én met slechts 3 ingrediënten. Een feestelijk dessertje die je met gemak op tafel zet voor de feestdagen. 𝘳𝘦𝘤𝘭𝘢𝘮𝘦 Ik gebruik in dit recept de slagroom van Inex heerlijk van smaak en een stevig op te kloppen slagroom met het juiste vetpercentage om dit ijs te kunnen maken. Dit heb je nodig: ✔️ 300 ml Inex slagroom 40% ✔️ 200 ml gecondenseerde melk ✔️ 100 gram meringue (hou een klein deeltje apart voor de afwerking) 👩🏻‍🍳 zo maak je het: 1. Klop de room op tot slagroom. 2. Voeg de gecondenseerde melk toe en mix tot je een stevig mengsel krijgt. 3. Roer de stukjes meringue eronder
4. Giet je mengsel in platte schaal en plaats minimaal 6 uur in de diepvries. 5. Werk eventueel nog af met enkele stukjes meringue en serveer met framboos of andere rode vruchten en/of een coulis van rode vruchten. Ga naar innersparkle.be voor het volledige recept van dit eenvoudige meringue-ijs, de gebruikte coulis en extra tips. Via de blog kan je het receptje ook makkelijk printen. #inexroom #feestelijkeenvoudig #ijs #meringue #makkelijkrecept ♬ original sound – Tine – Innersparkle
Gerecht: Dessert
Cuisine: Belgische keuken

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
★★★★★

Meer inspiratie, snelle & eenvoudige recepten, kookvideo’s en dagdagelijkse kook- en bak tips.
Volg mij op Instagram

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Close
Innersparkle © Copyright 2022. All rights reserved.
Close